Over deze site

Paul_de_leeuw_2008Op deze site, de fanblog van Paul de Leeuw, stellen we je voor aan één van de grootste talenten van de Nederlandse artiestenwereld: Paul de Leeuw. Hij heeft zich op vele fronten bewezen: radio, cabaret, televisie, zang en film. Op de site vind je een biografie, waarin ook zijn maatschappelijke betrokkenheid ook aan bod komt. Daarnaast is er een overzicht van de verschillende programma’s, liedjes en films die Paul heeft gemaakt. Natuurlijk is dit een greep uit de selectie. Hij heeft in de loop der tijd zoveel verschillende dingen gedaan, dat het onmogelijk is om alles te bespreken. Verder publiceren we op de site de nieuwtjes en andere wetenswaardigheden over Paul de Leeuw.

‘Love him or hate him’

Pauls talent ligt in de combinatie van zijn soms grove humor en kwetsbaarheid. In zijn beginjaren op televisie was hij nogal controversieel. ‘Love him or hate him,’ een tussenweg was eigenlijk niet mogelijk. Maar later, toen hij had bewezen over meer te beschikken en hij opkwam voor kwetsbare groepen in de samenleving sloot ook het grote publiek hem in de armen. Zijn gevoeligheid komt het best tot zijn recht als hij zingt. Op verschillende albums laat hij ook deze kant van zichzelf zien.

Zijn privéleven komt in rustiger vaarwater als hij met zijn partner zijn twee kinderen adopteert. Ze halen de twee jongens Toby en Cas op uit de VS. De eerste periode is moeilijk, omdat één van de jongens met gezondheidsproblemen kampt. Maar later, als het gezin zich in het Gooi vestigt, raken ze gesetteld en de ‘family man’ in Paul komt naar voren.

Het afgelopen jaar 2012 is qua werk moeilijk. Kijkcijfers vallen tegen en er volgt een zoektocht naar zichzelf en het vervolg van zijn carrière. Dit alles valt toevallig samen met het jaar dat hij zijn vijftigste verjaardag viert. In het kader hiervan brengt hij een autobiografie annex kookboek uit. Amateurkok De Leeuw beschrijft hierin vijftig van zijn lievelingsrecepten. Uiteindelijk komt alles weer op zijn pootjes terecht, als hij tegen het einde van het jaar een contract tekent bij de Belgische zender VTM. Hier begint hij een succesvol televisieseizoen met zijn nieuwe programma Manneke Paul.